- Dit evenement is voorbij.
SKL-werkgroep Food: Duurzaamheidscultuur
27 oktober 2023 @ 09:00 - 12:00
Tijdens de eerste werkgroep food op 27 oktober kijken we terug op de vorige sessies rond om
kwaliteit- en voedselveiligheidscultuur en trekken we deze samen door naar duurzaamheidscultuur.
Sinds een paar jaar is kwaliteit-en voedselveiligheidscultuur een belangrijk onderwerp in de diverse
GFSI standaarden, zoals BRC, IFS en FSSC22000. Hoe heeft dit onderwerp zich in de laatste jaren
ontwikkeld, waar lopen we tegen aan in de praktijk en hoe motiveren we alle lagen in een organisatie
om gezamenlijk de cultuur te dragen en te verbeteren?
Met de komst van de CSRD wetgeving zien we dat ook duurzaamheid, verplicht geïmplementeerd
moet gaan worden. Vanuit klanten (retailers) komen al de eerste vragen over dit thema.
Samen gaan we in gesprek over oa. de volgende vragen:
– bij welke afdeling komen vragen van klanten over duurzaamheid terecht?
welke informatie heb je nodig?
- hoe zorg je dat alle betrokken afdelingen, zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid
hierin?
- hoe breng je structuur aan in alle data en informatie, die nodig is?
Kijk voor meer informatie over de werkgroep food op: https://www.skl.nl/werkgroep-food/