Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Agenda
  • Nieuws
  • Werkgroep food
  • Contact
  • Home
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Agenda
  • Nieuws
  • Werkgroep food
  • Contact

Nieuws over SKL.

Lees hier meer over onze afgelopen bijeenkomsten.

Het laatste nieuws.

Etikettering

Wat gaat er veranderen?

11 februari 2025
Na een goed verzorgde lunch, zijn we gestart met de drukbezochte werkgroep food. Eva Gudde, Labelling Specialist bij KTBA heeft een korte presentatie verzorgd over etikettering. Wat staat er nu eigenlijk op de etiketten die wij als consument dagelijks in onze handen hebben? Maar vooral ook, wat moét er op een etiket staan om aan de wet te voldoen en wat mág er juist niet op staan? Na de presentatie hebben de deelnemers in kleine groepjes verschillende etiketten beoordeeld, die Eva had meegenomen als voorbeeld. En daar zaten natuurlijk ook verkeerde voorbeelden en instinkers bij! Het was interessant om te zien dat dit, ondanks de heldere uitleg van Eva, het toch niet eenvoudig was om de afwijkingen te herkennen en de juiste info te bepalen. Ook werden praktijkvoorbeelden en vragen van de deelnemers met elkaar besproken. Kennis delen binnen het netwerk is het belangrijkste doen van de werkgroep food. Er waren leuke discussies, mooie gesprekken en goede vragen vanuit de deelnemers. Zo werd het een leerzame en interactieve bijeenkomst. Aansluitend was er mogelijkheid voor de deelnemers aan de werkgroep food om aan te sluiten bij de reguliere bijeenkomst van de SKL. Voor iedereen die eens achter de schermen wilden kijken bij Hotel Van der Valk Venlo, het meest duurzame hotel van de regio, was dit de kans. De volgende bijeenkomst van de werkgroep Food staat gepland op 12 maart van 9.00-12.00 uur en staat in het teken van verpakkingen. Vind je dit interessant, meld je dan snel aan via www.skl.nl.
Lees meer

Een duurzame toekomst voor Van der Valk en SKL

Een inspirerende middag met nieuwe inzichten.

29 januari 2025
Op 28 januari organiseerde SKL de nieuwjaarsbijeenkomst bij Van der Valk in Venlo. De middag begon met een inspirerend verhaal over de historie en structuur van het familiebedrijf Van der Valk, gevolgd door een presentatie over de duurzame initiatieven van de vestiging in Venlo. Hierbij kwamen onder andere het doneren van geld voor boomplanting, het gebruik van duurzame bouwmaterialen, lokale leveranciers en het tegengaan van voedselverspilling aan bod. Over alles werd nagedacht om het hotel zo duurzaam mogelijk in te richten. Tijdens een exclusieve rondleiding kregen de deelnemers een unieke blik achter de schermen, waaronder de machinekamer, de luxe suites, het restaurant en de opslagruimtes. Ook hierbij werd steeds de duurzame inrichting aangestipt. De bijeenkomst werd afgesloten met de presentatie van het vernieuwde SKL-beleid en de nieuwe website van SKL. Tot slot werd er geproost op een succesvol nieuw SKL-jaar.
Lees meer

Terugblik de generaties van SKL!

Verbinding tussen verschillende generaties.

13 december 2024
Op 13 december was de eerste bijeenkomst bij Fontys Hogeschool. En wat is er mooier dan het verschil tussen de generatie zien en ervaren in een klaslokaal? Tijdens deze interactieve workshop, geleid door Suzanne Donders van Your Inner Company zijn we dan ook met elkaar aan de slag gegaan met de generatieverschillen. We zijn meer te weten gekomen over de verschillen tussen de generatie. Tijdens de diverse verschillen werden veel voorbeelden ingebracht door leden en introducees. Er werd stilgestaan bij de afbakening van generaties en hoe verbinding tussen verschillende generaties kan worden gecreëerd. Aan de hand van stellingen werden diverse onderwerpen besproken, wat leidde tot interactieve en open gesprekken. Een belangrijke conclusie was dat generaties niet in hokjes geplaatst moeten worden; verschillen liggen vaak meer aan de persoonlijkheid en het karakter dan aan de generatie waar iemand toe behoort. Daarnaast werd benadrukt dat de veranderende maatschappij invloed heeft op hoe generaties zich ontwikkelen en met elkaar omgaan. Een geslaagde sessie waar we met enthousiasme naar terug kijken. De eerste stappen die je zet zijn altijd het zoeken naar verbinding. Op naar een verbindende stap in de toekomst. Die dezelfde avond thuis aan de keukentafel begon.
Lees meer

Terugblik best practices duurzaamheid

SKL-bijeenkomst

14 november 2024
Kelly en Lisanne van KTBA hebben ons meegenomen op het pad van CSRD en ESG-rapportage. Welke stappen moet je zetten en wat zijn de ervaringen uit de praktijk. Ook zijn we meer te weten gekomen over het opstellen van onze corporate footprint. Daarna zijn we meegenomen op een reis met de AMI familie. Pascal laat zien dat AMI al jaren nadenkt over duurzaamheid en kwaliteit op veel verschillende vlakken, het zit in het DNA van AMI. Er is een bewuste keuze gemaakt voor een handvol certificaten die allemaal integraal onderdeel zijn van de bedrijfsfilosofie. Continu wordt er ingezet op het verhogen van het gerecycled gehad van de producten en het verlengen van de levensduur. Prachtig om te zien dat een heel bedrijf zich op zoveel verschillende vlakken kan inzetten op duurzaamheid.
Lees meer

SKL op expeditie – nazomer sessie

Inspireren, excelleren en ontmoeten in de volgende fase

20 september 2024
Op deze prachtige nazomerdag vertrokken we, na ontvangst met Koffie en lekkere vlaai, voor een begeleide wandeling door het prachtige natuurgebied De Groote Peel in Ospel. Onder leiding van een ervaren gids verkenden we het veenlandschap, waar stilte en uitgestrektheid de boventoon voerden. De gids deelde interessante feiten over het gebied, de flora en fauna die we onderweg tegenkwamen, wat de ervaring nog rijker maakte. De rustige natuur en informatieve uitleg hielpen ons om volledig los te komen van de dagelijkse drukte. Terwijl we over de paden liepen, konden we onze gedachten verzetten en zo ruimte in ons hoofd creëren. Deze inspirerende wandeling bood precies de ontspanning die we nodig hadden om met een frisse geest de aankomende masterclass in te gaan.
Lees meer

Leden die de noodzaak van kwaliteit en duurzaamheid in onze maatschappij weerspiegelen.

Onze leden vertegenwoordigen kwaliteit en duurzaamheid binnen zeer diverse functies en branches. Ze zijn actief in diverse sectoren, waaronder productie, dienstverlening, zorg, consultancy, food, technologie en bouw. SKL leden zijn altijd bereid om elkaar te ondersteunen, kennis te delen en zichzelf continu te verbeteren.
Sluit jij bij ons aan?

Sluit jij bij ons aan?

Wil jij lid worden van SKL of heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deze bedrijven zijn bij ons aangesloten:

Zuyderland
Zuid hogeschool
ZON
Waltmans
VDL Konings
VD KREEKE GROEP
Uhasselt
Thomas regout
Thielen consult
Tebben
Solvay
Sitech
SIF
SGS
Senzer
Sabic
Qualitt now
Phillips
Nedri
Nedinsco venlo
NCR atleos
Mondriaan
Medtronic
Mannesmann
Maastro
Maastricht umc
Merieux
Meldon
Mee zuid limburg
LMS
Limagrain
Janssen
Jansen hahnraths group
Intertek
M. Heezen
LWV
Ingwersen
Horst aan de maas
HI
Hertek
HAS
Frumarco
Enexis
CMC
Bravis
Bratra
EKK eagle industry
EEvmann
De bloeiende organisatie
Dalli
Boston Scientific
Blue world seafood
Berkvens
Avient
Astos
ASML
AMI
Allanta
Adex

SKL: meer dan kwaliteit!

De beloftes van SKL: SKL inspireert en verrast. In de SKL community ontwikkelen (young) proffesionals waardevolle skills en kennis. En organisaties gaan duurzamer ondernemen met SKL

Direct naar

  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Nieuws
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Nieuws
  • Agenda
  • Werkgroep food
  • Contact
  • Agenda
  • Werkgroep food
  • Contact

Algemeen

Algemene voorwaarden

Cookievoorkeuren

Cookieverklaring

Contact

Postbus 474

T:

(0475) 35 26 00

6040 AL
Roermond

E:

info@skl.nl

© 2025 SKL | Website door Whoesj creative studio

Menu

  • Home
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Agenda
  • Nieuws
  • Werkgroep food
  • Contact
  • Home
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Agenda
  • Nieuws
  • Werkgroep food
  • Contact
  • (0475) 35 26 00
  • info@skl.nl