Na een goed verzorgde lunch, zijn we gestart met de drukbezochte werkgroep food. Eva Gudde, Labelling Specialist bij KTBA heeft een korte presentatie verzorgd over etikettering. Wat staat er nu eigenlijk op de etiketten die wij als consument dagelijks in onze handen hebben? Maar vooral ook, wat moét er op een etiket staan om aan de wet te voldoen en wat mág er juist niet op staan?
Na de presentatie hebben de deelnemers in kleine groepjes verschillende etiketten beoordeeld, die Eva had meegenomen als voorbeeld. En daar zaten natuurlijk ook verkeerde voorbeelden en instinkers bij! Het was interessant om te zien dat dit, ondanks de heldere uitleg van Eva, het toch niet eenvoudig was om de afwijkingen te herkennen en de juiste info te bepalen.
Ook werden praktijkvoorbeelden en vragen van de deelnemers met elkaar besproken. Kennis delen binnen het netwerk is het belangrijkste doen van de werkgroep food.
Er waren leuke discussies, mooie gesprekken en goede vragen vanuit de deelnemers. Zo werd het een leerzame en interactieve bijeenkomst.
Aansluitend was er mogelijkheid voor de deelnemers aan de werkgroep food om aan te sluiten bij de reguliere bijeenkomst van de SKL.
Voor iedereen die eens achter de schermen wilden kijken bij Hotel Van der Valk Venlo, het meest duurzame hotel van de regio, was dit de kans.
De volgende bijeenkomst van de werkgroep Food staat gepland op 12 maart van 9.00-12.00 uur en staat in het teken van verpakkingen. Vind je dit interessant, meld je dan snel aan via www.skl.nl.
