Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Agenda
  • Nieuws
  • Werkgroep food
  • Contact
  • Home
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Agenda
  • Nieuws
  • Werkgroep food
  • Contact

Wat gaat er veranderen?

Etikettering

11 februari 2025

Na een goed verzorgde lunch, zijn we gestart met de drukbezochte werkgroep food. Eva Gudde, Labelling Specialist bij KTBA heeft een korte presentatie verzorgd over etikettering. Wat staat er nu eigenlijk op de etiketten die wij als consument dagelijks in onze handen hebben? Maar vooral ook, wat moét er op een etiket staan om aan de wet te voldoen en wat mág er juist niet op staan?

Na de presentatie hebben de deelnemers in kleine groepjes verschillende etiketten beoordeeld, die Eva had meegenomen als voorbeeld. En daar zaten natuurlijk ook verkeerde voorbeelden en instinkers bij! Het was interessant om te zien dat dit, ondanks de heldere uitleg van Eva, het toch niet eenvoudig was om de afwijkingen te herkennen en de juiste info te bepalen.

 

Ook werden praktijkvoorbeelden en vragen van de deelnemers met elkaar besproken. Kennis delen binnen het netwerk is het belangrijkste doen van de werkgroep food.

Er waren leuke discussies, mooie gesprekken en goede vragen vanuit de deelnemers. Zo werd het een leerzame en interactieve bijeenkomst.

 

Aansluitend was er mogelijkheid voor de deelnemers aan de werkgroep food om aan te sluiten bij de reguliere bijeenkomst van de SKL.

Voor iedereen die eens achter de schermen wilden kijken bij Hotel Van der Valk Venlo, het meest duurzame hotel van de regio, was dit de kans.

 

De volgende bijeenkomst van de werkgroep Food staat gepland op 12 maart van 9.00-12.00 uur en staat in het teken van verpakkingen. Vind je dit interessant, meld je dan snel aan via www.skl.nl.

terug naar nieuwsoverzicht

Deze bedrijven zijn bij ons aangesloten:

Zuyderland
Zuid hogeschool
ZON
Waltmans
VDL Konings
VD KREEKE GROEP
Uhasselt
Thomas regout
Thielen consult
Tebben
Solvay
Sitech
SIF
SGS
Senzer
Sabic
Qualitt now
Phillips
Nedri
Nedinsco venlo
NCR atleos
Mondriaan
Medtronic
Mannesmann
Maastro
Maastricht umc
Merieux
Meldon
Mee zuid limburg
LMS
Limagrain
Janssen
Jansen hahnraths group
Intertek
M. Heezen
LWV
Ingwersen
Horst aan de maas
HI
Hertek
HAS
Frumarco
Enexis
CMC
Bravis
Bratra
EKK eagle industry
EEvmann
De bloeiende organisatie
Dalli
Boston Scientific
Blue world seafood
Berkvens
Avient
Astos
ASML
AMI
Allanta
Adex

SKL: meer dan kwaliteit!

De beloftes van SKL: SKL inspireert en verrast. In de SKL community ontwikkelen (young) proffesionals waardevolle skills en kennis. En organisaties gaan duurzamer ondernemen met SKL

Direct naar

  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Nieuws
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Nieuws
  • Agenda
  • Werkgroep food
  • Contact
  • Agenda
  • Werkgroep food
  • Contact

Algemeen

Algemene voorwaarden

Cookievoorkeuren

Cookieverklaring

Contact

Postbus 474

T:

(0475) 35 26 00

6040 AL
Roermond

E:

info@skl.nl

© 2025 SKL | Website door Whoesj creative studio

Menu

  • Home
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Agenda
  • Nieuws
  • Werkgroep food
  • Contact
  • Home
  • Over SKL
  • Lidmaatschap
  • Agenda
  • Nieuws
  • Werkgroep food
  • Contact
  • (0475) 35 26 00
  • info@skl.nl